Jump to content
NetObur

Sağlık deposu pancarın faydaları


Feneroin

Recommended Posts

Pancarın faydaları nelerdir? Nasıl tüketilebilir? Hangi hastalılara iyi gelir?

salgam.jpg

Kırmızı pancarın faydaları:

Sağlığa en yararlı besinlerden biri olan pancar A, B, C, P vitaminleri ve mineraller bakımından da çok zengindir. Kırmızı meyve ve sebzeler çok yüksek antioksidan içeriğine sahiptirler. Pancara kırmızı rengini veren betalain de müthiş etkili bir antioksidandır. Bu özellikleri pancarın faydaları saymakla bitmez.

  • İç organları koruyucu, kalp ve damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları engelleyici özellikleri vardır.
  • Kanın temizlenmesine ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olur.
  • Damarları genişletir, kan dolaşımını kolaylaştırır, tansiyonu düşürür.
  • Yoğun lif içeriği ile hazmı kolaylaştırır, mide ekşimesi sorunlarına iyi gelir.
  • Kansere karşı koruyucu etkileri vardır.

 

Pancar nasıl hazırlanır? 

Öncelikle küçük veya orta boyda, yaprakları canlı ve sağlam, yüzeyi düzgün, çatlakları lekeleri olmayan, koyu renkli olan pancarları seçmelisiniz.

Kullanmadan önce pancarları soğuk suyla, zedelemeden ve içerisinde kırmızı suyu kaybetmeden iyice yıkamalısınız. Kök ve yaprakları da çok dipten kesmemelisiniz.

Pancarları temizledikten sonra buzdolabında havası iyice alınmış plastik torbalarda 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Yıkamazsanız bu süre 3 haftaya kadar çıkar.

%C5%9Falgam1.jpg

Pancar nasıl tüketilir?

Yapısında bulunan betalainlerin ısıdan zarar görmesini engellemek için pancarın çiğ olarak tüketilmesi önerilir. Çiğ tüketimi için pancar suyu iyi bir opsiyondur. Bu şekilde tüketmek istemiyorsanız pancarı ısıya en az maruz bıraktığınız şekilde tüketmelisiniz. Pancar tüketimini arttırmak için de birkaç önerimiz var:

  • Suyunu kaybetmeden pancar çorbası hazırlayabilirsiniz.
  • Pancarları çok ince dilimler halinde çelik tavada 2 dakika süre ile haşlayabilirsiniz.
  • Haşladığınız kırmızı pancarları garnitür veya salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
  • Limon suyu ve zeytinyağı ile marine ederek meze şeklinde tüketebilirsiniz.

Bu faydalı sebzenin tüketimini arttırmak için pancar turşusu da önemli bir alternatif

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.