Jump to content

Melisa çayı nasıl hazırlanır?


Feneroin

Recommended Posts

Seyahatler, toplantılar, seminerler derken gün içinde hep bir koşuşturma içindeyiz. Durum böyle olunca elinizde rahatlatıcı bitki çayları hep sizinle olmalı.

Melisa-%C3%87ay%C4%B1.jpg

Gün içinde oradan oraya koşuştururken, öyle bir şey olsun ki; “Gün içindeki stresimi alsın, dinlendirsin, aynı zamanda hem ruhuma hem bedenime iyi gelsin” diyorsanız melisa çayını denemenizi tavsiye ediyoruz.

Hemen herkes gün içinde bir fincan bitki çayı içiyor, özellikle de mevsim değişikliklerinde, soğuk havalarda bitki çaylarının rahatlatıcı ve iyileştirici etkisinden faydalanıyor. Bizler için şifa kaynağı olan bu çaylardan birisi de melisa çayıdır. Melisa ya da Melissa officinalis olarak bilinen bitki; anksiyete, uyku bozuklukları, hazımsızlık gibi sağlık sorunlarının giderilmesinde ve yaraların tedavi edilmesinde yüzyıllardır tüm dünya genelinde kullanılan bir bitkidir. Asıl olarak nane ailesine ait bir bitki olan melisa, çay olarak demlenip içilebilir, melisa çayı ile cilt temizlenebilir.

Sadece 1 tatlı kaşığı kadar kuru melisayı bir bardak sıcak suyun içinde demleyerek çay günde 2 fincan melisa çayı içmek pek çok soruna iyi gelir. Taze olarak demlenen melisa çayına, pamuk batırarak cildi temizlemek de cilt sağlığı için çok önemlidir. Melisa bitkisi genel olarak sakinleştirici özelliği ile bilinmekte, melisa çayının stres ve kaygıyı azalttığı, uyku düzenini sağladığı, rahatlatarak iştah açtığı düşünülmektedir. Kullanım geçmişi Orta Çağ’a, hatta daha önceki dönemlere dayanan melisanın şifalı etkilerinden yararlanmak, pek çok sağlık sorununu önlemek için melisa çayı içmek önerilir.

 

Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır?

Melisa çayının hazırlanışı klasik bir bitki çayının hazırlanışı gibidir. Öncelikle 2 su bardağı su kaynatılır, ateşin üzerinden alındıktan sonra 1 tatlı kaşığı kurutulmuş melisa bitkisi suyun içine alınır. Ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Çay ılık hale geldikten sonra melisa çayı içilir. Günlük olarak hazırlanan 2 fincan melisa çayı gün içinde tüketilir.

Uzmanların melisa çayı tüketimine dair günlük doz önerisi 1.5 – 4 gram, yani 1 – 3 çay kaşığı arası, 1 tatlı kaşığı kadar kurutulmuş melisadır

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.