Jump to content
NetObur

Recommended Posts

Hangi bitki çayı kilo verme konusunda daha fazla yardımcımız olabilir? Kilo verme ve yağ yakmaya yardımcı 8 bitki çayı ve faydalarını araştırdık.

Kilo vermek için gazlı ve şekerli içecekleri bırakıp sağlıklı alternatif çayları tercih edebilirsiniz. Yeşil çay sadece bir içecek değil, sağlık açısından sayısız faydası olan bir çay. Daha rahat bir uyku için de karın bölgesi yağlanmasından kurtulmak için de yeşil çayı tercih edebilirsiniz. 

  • 2680400_3704cd2472f21114b83be19c3e562ea0_640x640.jpg

    1- Daha hızlı bir metabolizma için yeşil çay

    Sağlığa olan faydaları nedeniyle kilo vermek için en iyi çaylardan biri yeşil çaydır. Bu çay genellikle reçetesiz kilo verme ürünlerinde bir bileşen olarak kullanılır. Çalışmalar, düzenli olarak yeşil çay içmenin metabolizmanızı hızlandırabileceğini ve kilo kaybını destekleyebileceğini gösteriyor. Yapılan araştırmalar yeşil çayın, kilo verme, vücut kitle endeksi, bel çevresi, kalça-bel oranı üzerindeki etkileri ortaya kondu.

    Araştırmalar, yeşil çay içenlerin içmeyenlere göre 3,5 kiloya kadar daha fazla verebildiklerini gösteriyor. Bir başka çalışma, iki ay boyunca dört fincan yeşil çay içtikten sonra, katılımcıların vücut ağırlığı, vücut kitle indeksi ve bel çevresinde önemli oranda bir azalma olduğunu ortaya koydu.

    Bir çok araştırma, yeşil çayın yağ hücrelerine yağı serbest bırakması için sinyal verdiğini ve daha sonra karaciğerin o vücut yağını enerjiye dönüştürdüğünü gösteriyor. Düzenli egzersize ek olarak yeşil çay içen katılımcılar, sadece egzersiz yapanlardan ortalama 2 kilo daha fazla kaybedebiliyor. 

    Metabolizmanızı hızlandırmak için gün içinde özellikle her öğünden önce veya sırasında yeşil çay içmeyi deneyin. Antrenmandan önce yeşil çay içmek de yağ yakmanızı daha etkili hale getirebilir.

     

    2680400_983d47a69c5ed4b7561b0dc8a2ccb408_640x640.jpg

    2- Zerdeçal (altın süt) ile metabolizma sendromunu yenin

    Zerdeçal, doğanın en büyük doğal ilaçlarından biridir. Antioksidan, analjezik, anti-mikrobiyal ve termojenik gibi çok çeşitli özelliği ile güçlü bir anti-enflamatuar olarak kullanılır. Zerdeçalın içeriğindeki kurkumin aktif bileşenleri kilo kaybını hızlandırabilir.

    Zerdeçalın kilo kaybı için en iyi çaylardan biri olarak gösterilmesinin nedeni içeriğindeki kurkumindir. Metabolizma sendromlu 1.646 hastayı içeren, 2019 yılında yapılan araştırmada, kurkumin almanın vücut kitle endeksi, ağırlık ve leptinde önemli bir azalmaya ve adiponektin seviyelerinde önemli bir artışa neden olduğunu gösterdi.

    Kurkumin en iyi karabiber ve sağlıklı bir yağ ile alındığında vücut tarafından emilir. Karabiber, aktif bileşiklerin ayrımını arttırır. Patentli birçok zerdeçal takviyesi, bu nedenle formülünde karabiber içerir. Zerdeçal çoğunlukla kapsül formunda bulunur, ancak çay olarak da kullanılabilinir. Hindistan cevizi sütünü zerdeçal, zencefil, tarçın ve bir karabiber ile birleştirebilirsiniz. Hindistan cevizi sütündeki sağlıklı yağlar, suda çözünmediği için zerdeçalı emmenize yardımcı olur.

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 4
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

2680400_b999f126cdd64b0892fc8db6deae1a5c_640x640.jpg

3- Kombu çayı ile bağırsaklarınızı iyileştirin

Kombu çayı, simbiyotik bakteri ve maya kültürüyle (SCOBY olarak da bilinir) yapılan fermente bir çaydır. Sağlığa olan yararları uzun bir liste olabilir. B vitaminleri, detoks özelliği bulunan glukuronik asit ve antioksidan açısından zengin polifenolleri içerir. Ancak en önemlisi, kilo kaybı için en iyi çaylardan biri olan kombu çayı, probiyotik bakteri ve asetik asit içerir. Bu bileşiklerin kilo kaybına yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Çalışmalar, probiyotiklerin sadece yiyeceklerden emdiğiniz kalori sayısını azaltmakla kalmayıp, iştah, yağ depolaması ve obezite ile ilgili olarak vücudunuzun ürettiği hormonları da etkileyebileceğini göstermiştir. Bağırsaklarınızdaki sağlıklı bakteri dengesini iyileştirerek, doğal kilo kontrolünüzü sağlayabilirsiniz. Asetik asitin aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Açlık isteklerini azaltmaya yardımcı olduğu ve vücudunuzun yağ hücreleri oluşturma yeteneğini engelleyerek toplam ağırlığı azalttığı tespit edilmiştir.

Asetik asit ayrıca şişkinliği azaltmaya yardımcı olduğu için yemek yedikten sonra daha iyi görünmenizi ve hissetmenizi sağlar. Kombu çayını alırken sadece ekstra şeker içermediğinden emin olun.

 

 

2680400_45493aaa15fabd7d5d9fb8bd51eb1ebe_640x640.jpg

4- Nane çayı ile yeme isteğinizi azaltın

Tatlı, yağlı veya tuzlu yiyecekleri canımızın çekiyor olması genellikle sağlıklı beslenme diyetlerine bağlı kalmanın en zor kısmıdır. Neyse ki kilo kaybı için en iyi çay olarak nane çayı, bu isteklerle de savaşmanın etkili bir yolu. Nane çayının abur cubur yemeyi azaltma yeteneği tamamen kokusundan kaynaklanıyor. Nöroloji ve Ortopedi Tıp Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, nane esansiyel yağını iki saatte bir teneffüs eden kişilerin ayda ortalama beş kilo verdiğini gösteriyor.

Aromaterapistler, naneyi, güçlü kokusunun beyninizdeki iştahınıza etki eden koku reaksiyonlarını tetiklemesi nedeni ile öneriyorlar. Kilo kaybı için en iyi çay olmanın yanı sıra, nane çayı kaygı ve stresi azaltmaya da yardımcı olur. Bu etkiler, yüksek kortizol seviyelerinin metabolizma üzerindeki olumsuz etkisini azaltır. Nane çayı yatıştırıcı özellikleri kilo vermeyi sürdürmeniz için harika olabilir!

Sindirime yardımcı olmak ve yemek yeme isteğinizi önlemek için yemeklerden önce ve sonra gevşek yapraklı nane çayı için.

Link to comment
Share on other sites

2680400_f97c4b626b19a2d26ecc85678fedc21f_640x640.jpg

5- Oolong çayı (siyah ejderha çayı) ile enerji seviyenizi destekleyin

Enerji seviyemizin düşük olması, kilo vermeye yardımcı olacağını bile bile egzersiz yapmakta zorlanmamıza neden olabilir. Oolong çayı bunun için yardım edebilir. Siyah ejderha çayı olarak da bilinen bu çay, yeşil çayda bulunanlara benzer kateşinler içeriyor. Bu da onu kilo kaybı için en iyi çaylardan biri yapıyor. Bu kateşinler, vücuttaki yağları parçalama yeteneğini geliştirerek çalışır, enerji seviyenizi arttırır ve yağ kaybını hızlandırır.

Çin Tıp Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada, 102 obez bireyde oolong çayının kilo kaybı etkileri incelendi. Katılımcıların yaklaşık %70'i en az iki kilo vermiş, %22'si 6 kilodan fazla kaybetmişti. Bu da araştırmacıların oolong çayının vücut yağ içeriğini ve ağırlığını azaltmanın etkili bir yolu olabileceği sonucuna varmasına neden oldu. Hatta uzun süreli oolong çayı tüketimi obeziteyi önlemeye yardımcı olduğu için öneriliyor.

Hafif kafein içeriği egzersiz yapmak için ekstra bir destek sağlarken, oolong'daki kateşinler vücudumuzun enerji için yağ hücrelerini kullanmasına yardımcı olur. Yağ yakma etkisini arttırmak için yeşil çay ile birleştirmeyi de deneyebilirsiniz.

 

 

2680400_01ca25eb584efcd729e7aac135c73bc8_640x640.jpg

6- Beyaz çay ile yağ hücrelerini önleyebilirsiniz

Diğer çayların aksine, beyaz çay paketlenmeden, hasattan sonra güneşte kurutulur. İlginç bir şekilde, diğer işlenmiş çaylardan daha yüksek oranda kateşinler ve polifenoller içerir. Bu bileşikler yeni yağ hücrelerinin gelişmesini önlemeye yardımcı olur.

Beyaz çayın yağ hücreleri üzerindeki etkilerinin laboratuvar ortamındaki etkilerine ilişkin bir araştırmada, beyaz çayın bir tür kateşin olan yüksek miktarda EGCG içerdiği tespit edildi. Yağ hücrelerinin oluşmasını önlemeye yardımcı olan bu kateşin türü, kilo alımını azaltmaya yardımcı olabilir. EGCG, ayrıca daha yüksek enerji seviyeleri ile yağ metabolizmasını hızlandırarak daha hızlı sonuçlar sağlayabilir.

Link to comment
Share on other sites

2680400_f99e16e0406c6ec8bab85af207bd0bed_640x640.jpg

7-Açlığınızı frenlemek için rooibos çayı

Sadece kırmızı çalı bitkisinden üretilen ve Güney Afrika'dan gelen rooibos çayı tatlı ve hafif bir aromaya sahip. Kilo kaybı ile doğrudan ilişkilendirilen flavonoidler de dahil olmak üzere polifenoller açısından zengin. 2014 yılında yapılan bir araştırma, rooibos çayının leptin düzeylerini artırarak kilo kaybını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini ortaya koyuyor. Leptin, beynimize tok olduğumuzu söyleyen hormondur, bu yüzden fazla yemek yememizi önler.

Rooibos, aspalatin olarak bilinen kimyasal bir bileşik içermesi nedeniyle kilo kaybı için en iyi çaydır. Bu bileşik açlığı önlemeye yardımcı olur ve daha uzun süre tok kalmamızı sağlar.

Araştırmalar, rooibos çayındaki aspalatin içeriğinin, vücudunuz tarafından salınan kortizol gibi stres hormonları üretimini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Kortizol, açlık arzusunu tetikleyebilir. Aynı zamanda vücutta özellikle aşırı yeme ve düşük irade gücüne yol açtığı için yağ depolamaya teşvik edebilir. Neyse ki, rooibos çayının stres azaltıcı etkileri, kilo alımını engellemeye yardımcı olabilr. Düzenli olarak içmek, stres seviyelerini hafifletir, rahatlatır ve daha az yemek yemeyi sağlayabilir.

Rooibos kafein içermediğinden, günün herhangi bir saatinde içebilirsiniz. Kendinizi stresli hissettiğinizde çok iyi gelecektir.

 

2680400_61224e75c11a88232152356b88940fc5_640x640.jpg

8- Pu-Erh çayı ile kilonuzu azaltın

Çin’den gelen Pu-Erh çayı geleneksel fermente tür. Kurutulduktan ve rulo haline getirildikten sonra çay yapraklarının oksitlenmesi ile yapılıyor. Yapılan bir incelemede, 59 aşırı kilolu ve obez hastanın her gün bu çayı içtiğinde kilo kaybettiklerini görüldü. Araştırmacılar, çayın günlük tüketiminin önemli kilo kaybına, vücut kitle endeksinin azalmasına ve gelişmiş bir lipit profiline neden olduğunu buldular.

Sadece dört hafta sonra katılımcıların kollarında, bacaklarında ve karınlarında yağ kaybı ve ağırlıklarında azalma gözlendi Katılımcılar ayrıca iştahlarında azalma olduğunu söylediler. Çay ayrıca trigliseritlerde ve küçük yoğunluklu lipoproteinlerde bir azalma da dahil olmak üzere genel kolesterol düzeylerini iyileştirebiliyor.

Link to comment
Share on other sites

2680400_72dd8f65c777ba71bfd1cfcfadab172a_640x640.jpg

Sağlıklı kilo için egzersiz, doğru beslenme ve bitki çayları

Birçok insan sakinleştirici etkileri ve lezzetli tadı için çay içmesine rağmen, her fincan da kilo kaybına yardımcı olabilir. Sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz ile bir fincan çay, karın yağının birikmesini önlemeye yardımcı olabilir. Bu nedenle, yüksek kalorili içeceklerden ziyade kilo vermeye yardımcı olan çaylardan birisini tercih etmeyi düşünün. Bu, kilo vermenin yollarını arıyorsanız, yapabileceğiniz en akıllı şeylerden biri olacaktır.

Link to comment
Share on other sites

  • Feneroin başlığı Yağ yakan 8 bitki çayı ve diğer faydaları olarak değiştirdi

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.